KARTA MONITOROWANIA RAMOWYCH PLANÓW NAUCZANIA 4 TŻ
K1 Sporządzanie potraw i napojów (T.6.) egz. pod koniec półr.   II kl.3
K2 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych (T.15.) egz. pod koniec półr.   I kl.4
obowiązujący od roku szkol.   2015/2016
l.p. Przedmiot w zakresie podstawowym Liczba godzin według
ramówki
klasa   Suma
1   2   3   4
  półrocze I II 15/16 I II 16/17 I II 17/18 I II 18/19 półrocze
1 Język polski 360 3 104 3 101 3 90 2 4   12
2 Język obcy I - j.angielski/j.niemiecki 450 2 a 71 2 134 2 118 2 4   9
3 Język obcy II - j.niemiecki/j.angielski 2 n 63 1 33 1 28 1 3   6
4 Historia 60 1 32 1 36   30       2
5 Wiedza o społeczeństwie 30 1 32               1
6 Wiedza o kulturze 30 1 31               1
7 Matematyka 300 2 68 2 68 3 92 2 4   10
8 Fizyka 30 1 30               1
9 Chemia 30 1 46               1
10 Biologia 30     1 32           1
11 Geografia 30 1 33               1
12 Podstawy przedsiębiorczości 60 1 35 1 35           2
13 Informatyka 30 1 33               1
14 Wychowanie fizyczne 360 3 96 3 108 3 95 3 3   12
15 Edukacja dla bezpieczeństwa 30 1 35               1
16 Zajęcia z wychowawcą 120 1 30 1 30 1 34 1 1   4
  Przedmiot w zakresie rozszerzonym                    
17 Język obcy I - j.angielski/j.niemiecki 180     2 j.w. 2 j.w. 2 2   6
18 Chemia 240     2 70 2 59 2 6   8
  Przedmiot uzupełniający                    
19 Historia i społeczeństwo 120         1   2 4   4
  Razem przedmioty ogólnokształcące   22,0   19,0   18,0   17,0 31,0   83,0
  Przedmiot zawodowy teoretyczny                    
20 Język angielski zawodowy 735 1 35 1 33 1 30       3,0
21 Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii 1 33 2 63           3,0
22 Działalność gospodarcza w gastronomii     2 69 1 29       3,0
23 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 29 1 33 5 152       7,0
24 Zasady żywienia     2 64 1 30 1     3,5
25 Organizacja produkcji gastronomicznej         1 29 2     2,0
26 Usługi gastronomiczne         2 59 3     3,5
  Razem przedmioty zawodowe teoretyczne   3,0   8,0   11,0   6,0 0,0   25,0
  Przedmiot zawodowy praktyczny                    
29 Procesy technologiczne w gastronomii 1) 735 8 268 8 240 3 83       19,0
30 Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej
1)
        1 29 3     2,5
31 Obsługa klientów w gastronomii 1)         1 62 5     3,5
34 Praktyka zawodowa         4 tyg.         0,0
  Razem przedmioty zawodowe praktyczne   8,0   8,0   5,0   8,0 0,0   25,0
  Razem kształcenie zawodowe   11,0   16,0   16,0   14,0 0,0   50,0
  Razem tygodniowo   33,0     35,0     34,0     31,0 31,0   133,0
                   
34 Religia*   2,0   2,0   2,0   2,0 2,0   8
35 Wychowanie do życia w rodzinie*   0,5   0,5   0,5       1,5
  Razem tygodniowo 35,5   37,5   36,5   33,0 33,0   142,5
Uwagi: