AUTORKI PRZEPISÓW KULINARNYCH W ZSZ W RAWICZU!

Uczniowie rawickiego Zespołu Szkół Zawodowych w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych brali udział w konkursie gastronomicznym zorganizowanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Fundację Klubu Szefów Kuchni.

Zadaniem uczniów było stworzenie autorskiego przepisu kulinarnego uwzględniającego co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny zarejestrowany lub aplikujący o rejestrację  jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne lub Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

Efektem udziału w konkursie jest wydanie autorskich przepisów Ewy Stoińskiej, Oli Rau i Oli Dmyterko, uczennic obecnej klasy IV technikum w formie kolorowych publikacji, które rozesłano do wielu szkół na terenie całej Polski.

Iwona Kurzawa
Nauczyciel przedmiotów zawodowych w ZSZ w Rawiczu

Zespół Szkół Zawodowych im. Stefana Bobrowskiego w Rawiczu

ul. Gen. J. Hallera 12
63-900 Rawicz

Telefon: 65-545-30-72
E-mail: [email protected]

Aktualnie zamknięte. Zapraszamy pn-pt od 7:00 do 16:00

BIP  Monitoring ZSZ  Cookies

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Skip to content