Konkurs wiedzy o żywności i żywieniu człowieka.

17 marca br. uczniowie klas I,II i III  technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w konkursie wiedzy o żywności i żywieniu człowieka. Celem zmagań  było podniesienie poziomu wiedzy żywieniowej wśród młodych ludzi, rozwijanie zainteresowań związanych z problemem żywienia oraz upowszechnienie wzorców racjonalnego spożywania pokarmów.   Nie bez znaczenia okazało się także promowanie zdrowego stylu życia. Uczniowie wykazali się sporą wiedzą z zakresu  omawianego tematu.

Najwyższe wyniki uzyskały ex aequo następujące uczennice:

  1. Aleksandra Jabłońska
  2. Anna Kapała
  3. Wiktoria Kędzia
  4. Aleksandra Musielak

Marta Maciejak

Monika Świtała

Zespół Szkół Zawodowych im. Stefana Bobrowskiego w Rawiczu

ul. Gen. J. Hallera 12
63-900 Rawicz

Telefon: 65-545-30-72
E-mail: [email protected]

Aktualnie zamknięte. Zapraszamy pn-pt od 7:00 do 16:00

BIP  Monitoring ZSZ  Cookies

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Skip to content