Konkurs gastronomiczny- „Bitwa na drobiowe smaki”

Uczestnicy konkursu wraz z szefem kuchni Panem Piotrem Ostrowskim. Przed nimi stół z daniami konkursowymi

22 kwietnia  2024 r. w naszej szkole odbył się szkolny etap Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego – „Bitwa na drobiowe smaki”, którego głównym celem  było podkreślenie zalet płynących ze spożywania polskiego drobiu oraz odkrywanie nowych i kreatywnych sposobów na przygotowanie potraw z wykorzystaniem tego składnika.

Zadaniem uczniów było przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem drobiu.

Uczniowie klas I, II, III, IV w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych zostali ocenieni przez doświadczonego szefa kuchni Pana Piotra Ostrowskiego, który na co dzień pracuje  w Pałacu w Pakosławiu. Ocenie podlegał: smak, sposób prezentacji potrawy, techniki przygotowania, kreatywność i organizacja pracy.

I miejsce zajęły: Michalina Jarczewska i Jagoda Bartkowska- uczennice z klasy IV.

Zwieńczeniem etapów szkolnych będzie udział uczennic w konkursie regionalnym.

Trzymamy mocno kciuki i życzymy powodzenia!

Opracowała:  Monika Świtała

Zespół Szkół Zawodowych im. Stefana Bobrowskiego w Rawiczu

ul. Gen. J. Hallera 12
63-900 Rawicz

Telefon: 65-545-30-72
E-mail: [email protected]

Aktualnie zamknięte. Zapraszamy pn-pt od 7:00 do 16:00

BIP  Monitoring ZSZ  Cookies

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Skip to content