EDUKACYJNA WIZYTA RAWICKICH GASTRONOMÓW W „BREWICZU”

Uczniowie klasy III technikum, kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół Zawodowych w Rawiczu, uczestniczyli w wycieczce zawodoznawczej do lokalu gastronomicznego BREWICZ. Młodzież mogła zobaczyć zupełnie nowy lokal gastronomiczny, który łączy dwie funkcje – browaru i restauracji w jednym pomieszczeniu. Właściciel Brewicza pan Karol Kaniewski opowiedział nam bardzo szczegółowo w jaki sposób produkuje piwo i jakie czynniki wpływają na jego jakość. Pokazał nam część produkcyjną, kuchnię restauracyjną oraz bar. Uczniowie mogli zobaczyć w jaki sposób są bonowane, a następnie realizowane zamówienia od gości.

Wizyta w Brewiczu była bardzo ciekawa. Uczniowie przyjrzeli się z bliska produkcji piwa, całej aparaturze i systemowi dystrybucji piwa. Ciekawym elementem wystroju restauracji były zbiorniki do warzenia piwa ustawione w sali restauracyjnej, do których można było zajrzeć i zobaczyć jak wyglądają od środka. Serdecznie dziękujemy panu Karolowi Kaniewskiemu za umożliwienie obejrzenia browaru i restauracji Brewicz.

 

Renata  Uźniak
nauczyciel przedmiotów zawodowych w ZSZ w Rawiczu

Zespół Szkół Zawodowych im. Stefana Bobrowskiego w Rawiczu

ul. Gen. J. Hallera 12
63-900 Rawicz

Telefon: 65-545-30-72
E-mail: [email protected]

Aktualnie zamknięte. Zapraszamy pn-pt od 7:00 do 16:00

BIP  Monitoring ZSZ  Cookies

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Skip to content