Konkurs gastronomiczny „Polędwiczki wieprzowe w roli głównej”

Kreatywność, wyczucie smaku oraz pomysłowość. Takimi cechami musieli wykazać się uczestnicy Szkolnego konkursu gastronomicznego kształcący się w technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych . Zadaniem uczniów było przygotowanie dania z polędwiczki wieprzowej.

I miejsce zajęli: Michalina Jarczewska i Bartosz Wciórka z klasy 2 TZ, którzy wykonali „Polędwiczki pod zieloną chmurką z puree z kalafiora oraz karmelizowanymi marchewkami i zieloną fasolką szparagową zawiniętą w boczku”

Wyróżnienie jury przyznało  Kacprowi  Jakubowskiemu  i Kacprowi  Maćkowiakowi  z klasy 2 TŻ, którzy wykonali „Polędwiczki w sosie musztardowo – miodowo –pieczarkowym podanym na puree ziemniaczanym z dodatkiem żurawiny i mizerii po ukraińsku”.

Poziom konkursu był na bardzo wysoki. Uczniowie popisali się wyjątkową pomysłowością i zrobili to z pasją i ze smakiem.

                                                                                                 Monika Świtała

Zespół Szkół Zawodowych im. Stefana Bobrowskiego w Rawiczu

ul. Gen. J. Hallera 12
63-900 Rawicz

Telefon: 65-545-30-72
E-mail: [email protected]

Aktualnie zamknięte. Zapraszamy pn-pt od 7:00 do 16:00

BIP  Monitoring ZSZ  Cookies

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Skip to content