Konkurs gastronomiczny „Polędwiczki wieprzowe w roli głównej”

Kreatywność, wyczucie smaku oraz pomysłowość. Takimi cechami musieli wykazać się uczestnicy Szkolnego konkursu gastronomicznego kształcący się w technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych . Zadaniem uczniów było przygotowanie dania z polędwiczki wieprzowej.
I miejsce zajęli: Michalina Jarczewska i Bartosz Wciórka z klasy 2 TZ, którzy wykonali „Polędwiczki pod zieloną chmurką z puree z kalafiora oraz karmelizowanymi marchewkami i zieloną fasolką szparagową zawiniętą w boczku”
Wyróżnienie jury przyznało Kacprowi Jakubowskiemu i Kacprowi Maćkowiakowi z klasy 2 TŻ, którzy wykonali „Polędwiczki w sosie musztardowo – miodowo –pieczarkowym podanym na puree ziemniaczanym z dodatkiem żurawiny i mizerii po ukraińsku”.
Poziom konkursu był na bardzo wysoki. Uczniowie popisali się wyjątkową pomysłowością i zrobili to z pasją i ze smakiem.
Monika Świtała