Pierogi tematem przewodnim warsztatów kulinarnych

15 grudnia br. w Zespole Szkół Zawodowych po raz kolejny gościliśmy uczniów klasy 2c Szkoły Podstawowej nr 4 w Rawiczu.  Uczniowie brali udział w warsztatach kulinarnych. Tematem przewodnim były pierogi. Celem zajęć było rozwijanie umiejętności kulinarnych, nauka higieny i bezpieczeństwa w kuchni. Drugoklasiści  z pomocą uczniów 3 klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych samodzielnie zrobili ciasto,  a następnie zajęli się lepieniem pierogów ruskich oraz z kapustą i pieczarkami. Podczas zajęć poznali też różne techniki tworzenia „falbanek”oraz dowiedzieli się, jak je podawać.

Na koniec zajęć był czas na degustację kulinarnych efektów.

                                                                                  Iwona Kurzawa

Zespół Szkół Zawodowych im. Stefana Bobrowskiego w Rawiczu

ul. Gen. J. Hallera 12
63-900 Rawicz

Telefon: 65-545-30-72
E-mail: [email protected]

Aktualnie zamknięte. Zapraszamy pn-pt od 7:00 do 16:00

BIP  Monitoring ZSZ  Cookies

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Skip to content