RÓŻNORODNOŚĆ PRAKTYK ZAWODOWYCH RAWICKICH GASTRONOMÓW

Tuż po feriach uczniowie klasy III TŻ Zespołu Szkół Zawodowych w Rawiczu rozpoczęli miesięczną praktykę zawodową. Część uczniów odbywa praktyki w lokalnych zakładach gastronomicznych m.in. w restauracji  „Sportowa”, w hotelu i restauracji „Maria” oraz w restauracji „Pałacowa” w Pakosławiu. Dwie uczennice wyjechały z Rawicza i poznają tajniki gastronomii w czterogwiazdkowych hotelach w Poznaniu i we Wrocławiu. Ola Dmyterko pracuje w hotelu Mercure w Poznaniu, natomiast Ola Rau w hotelu Park Plaza we Wrocławiu.

Dzisiaj swoją przygodę rozpoczęła kolejna dziesiątka uczniów klasy III TŻ. Będą oni przez dwa tygodnie pracować na promie „Skania” firmy Unity Line. Prom wypływa ze Świnoujścia i płynie do Ystad w Szwecji. Młodzież będzie pracować w różnych działach, m.in. w gastronomii, houskeepingu i w recepcji. Z niecierpliwością czekamy na ich relacje!

 

 

Renata Uźniak
Wychowawca klasy III TŻ  w ZSZ w Rawiczu

 

Zespół Szkół Zawodowych im. Stefana Bobrowskiego w Rawiczu

ul. Gen. J. Hallera 12
63-900 Rawicz

Telefon: 65-545-30-72
E-mail: [email protected]

Aktualnie zamknięte. Zapraszamy pn-pt od 7:00 do 16:00

BIP  Monitoring ZSZ  Cookies

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Skip to content