Wycieczka zawodoznawcza z kulturą w tle.

2 czerwca br. klasa ITŻ wraz z wychowawcą miała okazję zobaczyć i poznać „od zaplecza” sposób funkcjonowania pierwszego Rawickiego Browaru Rzemieślniczego z Restauracją – Brewicz.
Pani Anna Kaniewska, właścicielka restauracji, opowiedziała uczniom o kulisach pracy w gastronomii, zakresie działalności, cateringu i urządzeniach stosowanych do pracy przy obsłudze gości, przy barze.
Młodzież miała okazję poznać wszystkie etapy warzenia piwa, zobaczyć miejsce jego przygotowywania i zapoznać się z podstawami piwowarskiej technologii. Dzięki uprzejmości właścicieli i szefa kuchni uczniom zostały zademonstrowane wszystkie urządzenia stosowane w kuchni, które w większości, uczniowie poznali wcześniej w teorii.
Ciekawym elementem wycieczki było również poznanie twórczości Zdzisława Beksińskiego, podczas zwiedzania wystawy w Muzeum Ziemi Rawickiej, pt. ” Zdzisław Beksiński. Od fotografii do fotomontażu komputerowego”.
Marta Maciejak